Leertherapie

Leertherapie vormt een belangrijk onderdeel van de scholing van therapeuten. In leertherapie leer je je eigen patronen en valkuilen kennen en merk je wat therapie kan losmaken, dus ook bij je cliënten.

Je kunt bij mij terecht voor leertherapie in het kader van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Hierin bied ik je dezelfde mogelijkheden als aan mijn cliënten. Afhankelijk van jouw wensen, doel en/of hulpvraag kunnen we werken met verschillende interventiemogelijkheden, zoals bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, EMDR, mindfulness of systemisch werk. Naast het vergaren van de benodigde punten voor je opleiding, werk je bij leertherapie dus ook nog eens aan je persoonlijke ontwikkeling.

Ook wanneer je niet (meer) in opleiding bent, kan het fijn zijn om leertherapie te volgen. Het ontdekken van je eigen helpende en niet-helpende patronen en het eventueel veranderen daarvan kan je veel opleveren als mens en in je werk als therapeut. Wij therapeuten zijn vaak erg gericht op het helpen van de ander. Goed voor jezelf zorgen is echter minstens zo belangrijk.

Omdat leertherapie van je vraagt om naar jezelf te kijken en ook best spannend en confronterend kan zijn, is een goede klik met de leertherapeut erg belangrijk. Het eerste kennismakingsgesprek is dan ook kosteloos. Voor de leertherapiesessies bedragen de kosten 110 euro per leertherapie-uur (45 minuten). Het is ook mogelijk om dubbele sessies te plannen.