behandeling

Intake

Nadat u een verwijzing heeft gekregen van de huisarts, kunt u zich aanmelden voor een intakegesprek. Tijdens het eerste gesprek maken we samen een inventarisatie van uw klachten en bespreken we de achtergrond hiervan. Soms zijn meerdere sessies nodig om het probleem helemaal helder te krijgen. Er worden vragenlijsten afgenomen ter aanvulling op de diagnostiek.  Daarna wordt een behandelplan opgesteld waarin de doelen van de behandeling kort beschreven worden en van welke behandelvorm gebruik zal worden gemaakt. Dit laatste is altijd in overleg en samenspraak met u.

De behandeling bestaat in principe uit individuele gesprekken. Wanneer het helpend is voor uw herstel, wordt soms gevraagd uw partner of ander familielid, vriend of kennis mee te nemen naar een sessie. Vaak zal de psycholoog u vragen ook thuis oefeningen te doen. Het streven is dat u zo snel mogelijk weer zonder hulp verder kunt. Het totaal aantal sessies is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Een gemiddelde behandeling beslaat 7 a 8 sessies. Een sessie duurt 45 minuten.

 

Behandelvormen:

Behandelvormen waar wij veel gebruik van maken zijn:

cognitieve gedragstherapie

mindfulness

EMDR

Daarnaast wordt gebruikgemaakt van technieken uit diverse andere behandelvormen, zoals bijvoorbeeld: transactionele analyse, voice dialogue, kortdurende oplossingsgerichte therapie en lichttherapie.