wie zijn we?

Jantien Piekstra (1976), GZ-psycholoog / cognitief gedragstherapeut foto JP

Mijn naam is Jantien Piekstra. Ik ben GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) en cognitief gedragstherapeut. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richting Arbeid-, Organisatie- en Personeelspsychologie. Daarna volgde ik de post-doctorale opleidingen tot cognitief gedragstherapeut en tot GZ-psycholoog. Nog steeds volg ik regelmatig na- en bijscholingen om mijn kennis op peil te houden en te verbreden. Voordat ik in 2012 met mijn eigen praktijk startte, was ik onder meer werkzaam als psycholoog binnen de reïntegratie, arbo en in de specialistische GGZ. Verder ben ik werkzaam geweest in de verstandelijk gehandicaptenzorg en werk ik mee aan verschillende projecten van de Rijksuniversiteit in Groningen. Ik ben aangesloten bij het landelijk Netwerk Traumatisch Verlies.

Ik heb ruime ervaring met het behandelen van bijna alle voorkomende psychische klachten bij zowel volwassenen als jongeren. Hierbij maak ik onder meer gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en mindfulness. Daarnaast gebruik ik regelmatig technieken uit andere therapiestromingen, zoals: transactionele analyse, oplossingsgerichte therapie, voice dialogue en systemisch werk. Mijn behandelingen zijn altijd maatwerk.

 

PPJP heeft een samenwerkingsverband met Marlene Koekkoek (Praktijk Koekkoek, Winsum), Mirjam Boersma (Praktijk Boersma, Winschoten) en Marie-Anne Bastianen (Noordhorn). Met hen zijn afspraken gemaakt over vervanging/waarneming in tijden van drukte, ziekte en vakantie.